Wie zijn wij?
EMTP is een samenwerkingsverband dat in 2014 is opgericht. Een vreemde naam?
Het staat voor Evenementen, Muziek & TheaterProducties. Kort samengevat werken ondernemers onder de naam EMTP samen bij de realisatie van deze evenementen en andere producties waarvoor een audiovisuele invulling gewenst is. Het mooie aan EMTP is dat concurrentie geen rol speelt. We werken zonder problemen samen met andere ondernemers in hetzelfde vakgebied. We stunten niet met prijzen om een klus binnen te halen. We doen het goed of we doen het niet. En dit zie je terug in het aantal nieuwe en terugkerende klanten. Werken moet vooral leuk zijn en bij ons is dat het ook.

Het ontstaan van EMTP
Het bedrijf is ontstaan vanuit de vraag om regionaal te ondersteunen bij audiovisuele taken. Destijds gebeurde dit vanuit het zonnige Halle-Nijman in de Achterhoek. Hier had Alexander een compacte repetitieruimte samen met zijn broer Rick. Met een paar microfoons en een mengtafel werden de eerste opnames gemaakt. Het was niet spectaculair, maar het deed het trucje. Af en toe kwam er iemand met de vraag of we klusje wilde doen. Enkele jaren gingen er voorbij en het aantal samenwerkingen nam toe.
Zoveel dat het vanaf deze locatie niet meer te doen was, en er gekeken moest worden naar een uitvalsbasis dat voor alle partijen werkbaar zou zijn. Dichter bij de grote snelwegen, te bereiken met het openbaar vervoer en toegankelijk voor klanten vanuit de hele regio. Deze plek werd in 2017 gevonden in Arnhem waar EMTP tot op de dag van vandaag meerdere locaties deelt met de Feestcentrale en VHL-Lighting

Van 2014 tot en met 2019 lag de nadruk vooral op het faciliteren van (muziek)evenementen. Monitortechniek, podium infra en complete shows van A tot Z. In 2018 steeg de vraag naar audiovisuele ondersteuning in de media aanzienlijk. Daarom is er in 2019 voor gekozen om een groot deel van de events dienstverlening af te slanken tot een stabiele en gezonde basis. Niet meer dan nodig en niet minder dan functioneel. Een keuze met een goede uitwerking bleek een jaar later.

Tijdens Corona faciliteerde EMTP vooral livestreams met de diverse videosets die iets daarvoor waren gerealiseerd. Ondanks dat ruim 90% van de omzet wegviel was de resterende 10% genoeg om het hoofd boven het water te houden. In deze tijd is Alexander aan de slag gegaan als Branding specialist bij Aelbers en voor een korte periode ook voor de Flexfamily.

Inmiddels is EMTP werkzaam als een audiovisuele full-service partner. Met licht, geluid, video, fotografie, drone, DTP, digital, media en branding activiteiten voor B2B klanten. Lekker veelzijdig en afwisselend.